Komplett Bank luottokortti

Millainen luottokortti kannattaa valita?

Luottokorttien tarjonta on nykypäivänä laajaa. Pankkien lisäksi luottokortteja tarjoavat erilaiset tahot kauppaketjusta vakuutusyhtiön kautta lentoyhtiöön, ja kaikkien kortit omaavat erilaiset maksut ja edut. Valinnanvaikeus voikin iskeä luottokorttiviidakossa. Kortteja on olemassa monia erilaisia. Esimerkiksi lentoyhtiöiden korteilla voi usein kerryttää pisteitä, joilla saa etuja matkustaessa.

Kysymys kuuluu, että mitkä sopivat sinulle parhaiten. Vastausta voi etsiä tarkastelemalla omaa elämäntyyliä. Vuokraatko usein autoja? Haluatko bonusta ruokaostoksista? Ajattelemalla näin voit tehdä hyviä valintoja korttien suhteen, ja varmistaa että saat etuja ja alennuksia asioista jotka ovat relevantteja omassa elämässäsi. Maksimoi hyödyt.

Luottokorttien ehtojen lukeminen voi olla tylsää, mutta niihin tutustuminen kannattaa ehdottomasti viimeistään siinä vaiheessa, kun olet rajannut valintasi pariin kolmeen sinulle parhaiten sopivaan.

Kysymyksiä ennen luottokortin valintaa

 • Miten käytät korttia?
  Maksatko saldon kokonaisuudessa joka kuukausi? Jos vastaus on kyllä, sinun kannattaa ehkä harkita korttia, jossa ei ole kuukausi tai vuosimaksua. Tällaisessa kortissa on usein korkeampi korko, mutta tämä ei haittaa mikäli maksat aina saldon kokonaisuudessaan.
 • Mikä on todellinen vuosikorko?
  On tärkeää selvittää luottokortin todellinen vuosikorko, koska se sisältää kaikki korot, palkkiot ja lyhennysaikataulun. Näin ymmärrät, että mitä kortin käyttäminen oikeasti maksaa.
 • Mitkä ovat lisämaksut?
  On myös hyvä olla tietoinen korttiin liittyvistä maksuista. Mikä on esimerkiksi maksun viivästymisen hinta? Nouseeko tällöin käytetyn luoton korko? Tuleeko luottorajan ylityksestä lisämaksu?
 • Mikä on kortin luottoraja?
  Kannattaa miettiä tarkkaan, että millaisen luottorajan tarvitsee. Mikäli luottoraja on korkea, tai sinulla on kortti jossa on rajaton luotto, niin on syytä olla varovainen kortin käytössä. Luottokortti on ostovälineenä helppokäyttöinen, ja sen avulla voi helposti kerryttää velkaa.

Katso myös

Löydä sopivin kortti luottokorttien vertailun avulla.

LuottokorttiFakta.fi
Logo