Komplett Bank luottokortti

Luottokortti opiskelijalle

Tuhannet opiskelijat hankkivat luottokortin Suomessa vuosittain. Luottokortti on opiskelijalle kätevä tapa hankkia joustoa talouteen, jos ei ole halukas ottamaan opintolainaa tai pikalainoja. Luottokortteihin usein sisältyvä matkavakuutus on rahan arvoinen etu varsinkin kun matkustetaan pienellä budjetilla samoin kuin se, että matkalla ei tarvitse pitää mukana suuria summia käteistä. Lisäksi on mahdollista kerryttää erilaisia bonuspisteitä ja saada alennuksia ja muita etuja.

Useimmiten luottokortin saamisen ehtona on täysi-ikäisyys, maksuhäiriöttömyys, säännölliset tulot ja asuinpaikka pysyvästi Suomessa. Opiskelijat voivat kuitenkin saada luottokortin Suomessa ilman säännöllisiä tuloja, mikäli heillä on tietty määrä opintopisteitä kasassa. Usein ehtona on, että opinnot täytyy olla suoritettuna kotimaisessa korkeakoulussa. Opiskelijan luottokorttia hakiessa kannattaakin muistaa opintosuoritusote, jolla voi todistaa opintopisteiden määrän. Jos opiskelija käy opintojen ohella töissä, voi hän toki hakea luottokorttia normaalisti.

Rahankäyttö ja taloudesta huolehtiminen kuuluvat aikuisen arkeen, ja opiskeluaikana on hyvä aloittaa vastuullisen rahankäytön opettelu ja yllättäviin menoihin varautuminen. Opiskelijan luottokortti on tässä mielessä turvallinen tapa kokea tiettyä taloudellista vapautta. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että kulutuksen pitäisi olla suhteessa tuloihin siitä huolimatta, että käytössä on luottoa.

 Lista opiskelijoille myönnettävistä korteista Suomessa

Perusvaatimuksena kaikilla on maksuhäiriöttömyys. Ikäraja mainittu jos vaatimuksena on enemmän kuin täysi-ikäisyys.

  •  Nordea. Nordea myöntää Visa-kortteja maksuhäiriöttömille opiskelijoille, joilla on 90 opintopistettä. Säännöllisiä tuloja ei vaadita. Myös MasterCard-kortti on saatavissa samoilla ehdoilla, luottolimiitti 1000 euroa. Lisäksi Nordean Check-in-asiakkaan on mahdollista saada MasterCard kiinteällä 500 euron luottolimiitillä ilman opintopisteiden vähimmäismäärää, jos on täyttänyt 20 vuotta.
  • Finnair. Finnairin kautta on saatavissa 90-opintopistettä omaaville opiskelijoille Finnair Plus MasterCard-kortteja, joissa on 1000 euron luottoraja. Lisäksi kortilla maksaminen kerryttää Finnairin Pluspisteistä ostoksista.
  • Osuuspankki. OP-Visa 1000 euron luottorajalla opiskelijoille, joilla 90-opintopistettä. Ostoista kertyy OP-bonuksia. Ikäraja 20 vuotta.
  • Aktia. Visa-kortti 1000 euron luottorajalla, vaatimukset 90 opintopistettä.
  • Handelsbanken. Visa 1000 euron luottorajalla. Vaatimukset 90 opintopistettä, tili Handelsbankenissa ja 20-vuoden ikä.
  • Säästöpankki. Visa. Vaatimukset 90 opintopistettä ja 20 vuoden ikä.
  • Sampo Pankki. MasterCard luottorajalla 500-1200 euroa valittavissa Nuorisopakettiin, joka on tarkoitettu 18-27 vuotiaille
  • Stockmann. MasterCard. Stockmannin kanta-asiakkaat, joilla 90 opintopistettä kasassa.
  • Diner’s Club. Diner’s Club-kortti 1000 euron käyttörajalla saatavissa 19-vuotta täyttäneille opiskelijoille. 120 opintopistettä omaavat opiskelijat voivat saada käyttörajattoman kortin.

Katso myös

Luottokorttien esittelyt

LuottokorttiFakta.fi
Logo