Komplett Bank luottokortti

Maksupäätteet – Suomessa tarjottavat maksupäätteet

Tänä päivänä suurin osa ihmisistä maksaa ostoksensa kortilla ja käteisen rahan käyttäminen vähenee yhä edelleen. Kauppojen ja liikkeiden on ollut välttämätöntä panostaa kunnollisten maksupäätteiden eli maksukorttien lukijoiden hankintaan, ja siksi maksupäätteiden valikoima Suomessa on suhteellisen laaja.

 Kortit ja maksupäätteet ovat yhteensopivia

On ollut välttämätöntä luoda yhteensopivat kortit ja maksupäätteet, jotta maksaminen kortilla olisi maailmanlaajuisesti yksinkertaista. Siksi kaikki käytössä olevat kortit ja maksupäätteet tosiaankin sopivat yhteen. Ne perustuvat enimmäkseen sellaisten luottokorttijättien kuin Europayn, Mastercardin ja Visan kehittämään sirukorttistandardiin.

 Suomessa on tarjolla monia mahdollisuuksia maksupäätteen hankintaan

Koska maksupäätemarkkinat ovat Suomessakin laajat, ei maksupäätteen hankkiminen ole vaikeaa. Vaikeuksia voi tietenkin tulla siitä, että valinnanvaraa on niin paljon, että valinnan tekeminen on vaikeaa. Tässä on yleisimpiä Suomessa käytössä olevia maksupäätteitä:

  • Kannettavat maksupäätteet

Kannettavat maksupäätteet ovat maksupäätteitä, jotka ovat käytössä erityisesti ravintoloissa ja julkisissa kulkuvälineissä. Ne ovat kevyitä ja helppoja kuljettaa, joten esimerkiksi junassa rahastaminen korttia käyttävältä asiakkaalta onnistuu hyvin ja turvallisesti.

  • Pöytämallin maksupäätteet

Pöytämallin maksupäätteet ovat yleisesti käytössä monissa kaupoissa ja liikkeissä. Niillä pystyy lukemaan kaikenlaisia maksukortteja ja niiden käyttäminen kassalla on helppoa ja nopeaa. Pöytämallisen maksupäätteen käyttäminen mahdollistaa yleensä niin lähi- kuin etäluettavien maksukorttienkin lukemisen. Maksupäätteen käyttäminen on turvallista.

  • Sirukortinlukijat

Sirukortinlukija on yleensä erillinen lisävaruste, joka voidaan liittää muuhun maksupäätteeseen. Myös tällainen sirukortinlukija on käytössä nopea, tehokas ja turvallinen.

  • Miehittämättömät maksupäätteet

Miehittämättömiä maksupäätteitä käytetään sellaisissa paikoissa, joissa maksaminen kortilla on mahdollista, vaikka paikalla ei olekaan henkilökuntaa rahastamassa. Miehittämättömään maksupäätteeseen törmää esimerkiksi parkkihalleissa, joiden maksupäätteet ovat aivan tavallisia maksupäätteitä ja ne toimivat asiakkaan omalla kortilla ja tunnuksella. Tällaisia maksupäätteitä on mahdollista saada niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin.

LuottokorttiFakta.fi
Logo