Komplett Bank luottokortti

Langaton maksupääte, GPRS -yhteydellä tai laajakaistalla

Koska maksukorteilla suoritettavien maksujen määrä on kasvanut tasaisesti, on maksukorttimarkkinoille tullut yhä uusia sovelluksia ja laitteita, joilla maksukorttien lukeminen tapahtuisi yhä nopeammin ja helpommin. Langattomat maksupäätteet ovat maksupäätteiden uusimpia tulokkaita ja ne toimivat käyttämällä joko laajakaista- tai GPRS -yhteyttä.

 Laajakaistayhteydellä toimivat langattomat maksupäätteet

Laajakaistayhteydellä toimivat langattomat maksupäätteet toimivat yleensä siten, että ne hyödyntävät tiedonsiirroissa sekä langatonta liittymää, että bluetoothia. Tällöin maksupääte siis ottaa yhteyden bluetooth -latauspohjaan, ja tästä latauspohjasta tieto lähtee sitten käyttäen laajakaistayhteyttä.

Se, kuinka kaukaa latauspohja voi olla yhteydessä maksupäätteeseen, riippuu paljon käytetyistä maksupäätteistä ja yhteyksistä. Varsin yleistä on, että näiden kahden välillä voi olla matkaa noin 50 – 60 metriä.

Laajakaistaa hyväksikäyttävä maksupääte on tehokas ja nopea. Luonnollisestikin sen nopeus on kytköksissä käytetyn laajakaistan nopeuteen, mutta nopeimmillaan varmennukset saadaan kustakin maksukortista noin 2 -4 sekunnin kuluessa. Kovinkaan kauaa ei siis aikaa tarvitse odotteluun tuhlata.

Laajakaistayhteydellä varustettu maksupääte sopii hyvin käytettäväksi esimerkiksi ravintoloissa, terasseilla, noutopihamyynnissä tai messuilla – yleensäkin sellaisissa paikoissa, joissa kassan tarvitsee saada hieman liikkumavapautta.

 GPRS -yhteydellä toimivat langattomat maksupäätteet

GPRS -yhteydellä varustetut maksupäätteet ovat täysin langattomia maksupäätteitä, jotka käyttävät tiedonsiirtoon GPRS -yhteyttä, eli GSM -verkossa toimivaa tiedonsiirtopalvelua. GPRS käyttää tiedon siirtämiseen radioaaltoja.

GPRS -yhteydellä varustetun maksupäätteen mukana toimitetaan aina latauspohja, jonka kautta täyteen ladattuna maksupääte toimii helposti noin 200 – 300 maksutapahtuman verran ennen kuin se tarvitsee uuden latauksen. Maksukortin varmennukseen tällaiselta maksupäätteeltä ei mene juurikaan kauempaa kuin laajakaistayhteyttä käyttävältäkään maksupäätteeltä, sillä hieman mallista riippuen maksupääte saa varmennuksen noin 3 – 4 sekunnin kuluessa.

GPRS -yhteydellä varustettu maksupääte sopii erityisen hyvin käytettäväksi liikkuvissa rahastuspaikoissa, kuten esimerkiksi junissa, busseissa ja takseissa. Myös esimerkiksi kuljetusalan ihmiset voivat mainiosti tätä hyödyntää.

LuottokorttiFakta.fi
Logo