Komplett Bank luottokortti

Prepaid -luottokortti toimii tavallisen luottokortin tavoin

Koska kaikki eivät voi saada luottokorttia luottotietojen mentyä tai haluavat muuten olla tarkkoja taloudestaan, on rahoitusmarkkinoille tullut ennakkoon ladattavia prepaid -luottokortteja, joilla voi turvallisesti maksaa esimerkiksi verkko-ostokset.

Mitä prepaid -luottokortti tarkoittaa?

Prepaid -luottokortti on kortti, johon ladataan haluttu rahasumma omalta varsinaisesti käytössä olevalta pankkitililtä tavallisella pankkisiirrolla. Ohjeet rahan siirtämiseen saa omalta prepaid -luottokortin myöntäjältä, mutta rahan siirtäminen ei kuitenkaan missään tapauksessa ole vaikeaa.

Kun raha on siirretty prepaid -luottokortille, voidaan korttia käyttää aivan tavallisen luottokortin tavoin, ilman luotto-ominaisuutta tosin. Prepaid -luottokortilla voi nimittäin maksaa ostoksia vain sen verran kuin mitä siihen on rahaa ladattuna.

Prepaid-luottokorttia haetaan kuten tavallistakin luottokorttia. Yleensä nämä hakemukset täytetään ja toimitetaan Internetin kautta, koska useimmat prepaid -luottokortteja tarjoavat yritykset toimivat nimenomaan verkossa. Kun hakemus on hyväksytty, toimitetaan kortti asiakkaalle.

Prepaid -luottokorttivaihtoehtoja on useita

Nykyään prepaid -luottokortit ovat yleistymään päin. Siksi niitä saa jo muutamaltakin eri rahoituspalveluntarjoajalta. Joistakin Prepaid -korteista on saatavilla myös pelkkä virtuaaliversio, jolloin lompakkoon ei tule yhtä uutta korttia lisää, vaan virtuaalikortilla maksetaan enimmäkseen Internetin kautta tehtyjä tilauksia. Yleistä tällaisen kortin käyttäminen on esimerkiksi musiikin tai elokuvien lataamisen yhteydessä.

Skrill Prepaid MasterCard

Skrill Prepaid -luottokortti toimii nimensäkin mukaisesti MasterCard -ympäristössä. Myös tämän kortin käyttömahdollisuudet ovat muiden Mastercardien tapaan hyvin laajat. Ennen nimellä Moneybookers tunnetun Skrill Prepaid MasterCardin hankkiminen ja käyttäminen on edullista. Siitä maksetaan vain 10 euron vuosimaksu eikä muita kuukausittaisia maksuja sitten olekaan.

Kaikki maksutapahtumat ovat myös ilmaisia. Lisätietoja Skrillin Prepaid MasterCardista saa osoitteesta www.skrill.com.

Virtuaaliset prepaid -kortit

Virtuaaliset prepaid -kortit sopivat varsinkin Internetin kautta tehtyjen ostosten maksamiseen. Vaikka tavallisilla luottokorteilla ja prepaid -luottokorteillakin voi toki maksaa ostoksiaan myös verkossa, ovat virtuaaliset prepaid -kortit tulossa yhä yleisemmiksi.

Hyvä esimerkki tällaisesta virtuaalisesta kortista on Paysafecard, joka ostetaan esimerkiksi kioskista tai kaupasta. Kortteja on eriarvoisia, ja tuon arvon mukaiset verkko-ostokset maksetaan sitten korttiin liittyvällä PIN -koodilla. Lisätietoa Paysafecardista saa osoitteesta www.paysafecard.com.

Kuka voi saada prepaid -luottokortin?

Koska prepaid -luottokortin käyttäminen ei mahdollista luotolle elämistä, ei kortin saaminen edellytä hakijan luottotietojen tarkistamista tai tietyn suuruisia tuloja, kuten tavallisten luottokorttien kohdalla. Siksi prepaid -kortin voivat saada myös esimerkiksi opiskelijat, työttömät ja luottotietonsa menettäneet henkilötkin.

Kortin saamisen edellytyksenä on kuitenkin yleensä hakijan täysi-ikäisyys ja vakituinen asuinpaikka Suomessa tai EU:n alueella.

Prepaid -luottokortin etuja ja haittoja

Prepaid -luottokortin etuja ovat sen turvallisuus, koska yli varojensa ei voi elää. Kortti ei myöskään ole yhteydessä varsinaiseen pankkitiliin, joten sen väärinkäyttäminen on hankalaa, vaikka kortti vääriin käsiin jostain syystä joutuisikin.

Prepaid -kortti tarjoaa kaikki luottokortinomistajan edut esimerkiksi hotellien varaamisen ja maksamisen muodossa, mutta se toimii myös erinomaisena säästöpaikkana vaikkapa matkaa varten. Iso osa käyttää myös prepaid -korttia varamaksukeinona.

Sen huonona puolena on kuitenkin sen hyväksi puoleksikin laskettu ladattavuus. Jos prepaid -kortin haltijalla ei nimittäin ole rahaa mistä ladata, on kortti hyödytön.

 

LuottokorttiFakta.fi
Logo