Komplett Bank luottokortti

Luottokortti omalla kuvalla

Nykyään on mahdollista suunnitella oman luottokortin ulkonäköä. Suosittua on esimerkiksi oman kuvan tai vaikkapa lemmikin kuvan laittaminen luottokorttiin. Tämä on hauska tapa tehdä arkisesta maksuvälineestä lisävaruste, joka sopii visuaalisesti omaan tyyliin. Tänä päivänä luottokortin personoiminen on helppoa ja edullista.

Useimmat luottokorttiyhtiöt tarjoavat tämän palvelun. Kuvan saa esimerkiksi Nordean My Money- korttiin, Ålandsbankenin Generation Å- korttiin tai vaikkapa vakuutusyhtiö Tapiolan MasterCardiin. Useimmiten kuvalliseen korttiin liittyy lisämaksu ja lisäksi voi tulla veloitus kuvan vaihtamisesta. Pankille aiheutuu kustannuksia kortin vaihtamisesta. Esimerkiksi Tapiolalla kuvan vaihto maksaa 15 euroa ja päälle tulee kuvallisen kortin vuosittainen lisämaksu 15 euroa.

Kuvan lisääminen onnistuu yleensä suoraan pankin verkkopalvelussa, jonne kuvan voi ladata omalta koneelta. Yleensä kuvan tulee olla yleisesti käytössä olevassa formaatissa, kuten JPEG-, GIF-, TIFF-, tai PNG-muodossa. Kuvan tarkkuudelle annetaan myös vähimmäismäärä ja kuvatiedoston koolla on usein enimmäismäärä. Nämä asiat näet pankkisi palvelusta.

Mitä tahansa kuvaa ei toki saa korttiin laittaa. Kuvan pitäisi olla sellainen, jonka on itse ottanut, tai jonka ottajalta on saanut luvan. Tekijänoikeus koskee korttienkin kuvia. Säännöt vaihtelevat yhtiöittäin, mutta yleispiirteittäin säännöt liittyvät näihin teemoihin:

  • Oikeudet. Kuva ei saa loukata muiden oikeuksia. Esimerkiksi tavaramerkit, logot, symbolit, tunnettujen ihmisten nimet tai yritysten nimet eivät ole sallittuja.
  • Teksti ja kirjaimet. Useimmiten kuva ei saa sisältää tekstiä tai kirjaimia.
  • Kuvan aihe. Kuvassa ei toki saa olla eettisesti arveluttavia motiiveja, kuten väkivaltaa, herjausta tai säädyttömyyttä. Myös uskonnollisia ja poliittisia aiheita kannattaa varoa.
  • Tiedot. Kuva ei saa näyttää pin-koodia, tilinumeroa, puhelinnumeroa tai verkko-osoitetta.

Pankilla on oikeus kieltäytyä kuvan hyväksymisestä yllä mainituista tai muista syistä.

LuottokorttiFakta.fi
Logo