Komplett Bank luottokortti

Mitä tehdä jos luottokortti katoaa?

Jos luottokortti katoaa, niin asiasta on tehtävä katoamisilmoitus välittömästi luottokorttiyhtiölle tai pankille. Suomessa pankeilla on yhteinen sulkupalvelu, jonka tavoittaa 24 tuntia vuorokaudessa numerosta 020 333 ja ulkomailta +358 20 333. Nämä numerot on hyvä olla puhelimessa sekä sähköpostissa muistissa. Ilmoitusta tehdessä on hyvä, jos luottokortin numero on muistissa. Jos kyseessä on varkaus, tulisi asiasta tehdä myös rikosilmoitus.

Yleissääntönä Suomessa on, että kortin haltijan vastuu kadonneella kortilla tehdyistä ostoista päättyy aina katoamisilmoitukseen. Mitä tulee kortin haltijan vastuuseen ostoista, jotka on tehty kortin katoamisen ja siitä ilmoittamisen välisenä aikana vaikuttaa muun muassa se, että miten korttia on säilytetty. Pankkipalvelulain mukaan vastuu on kortin käyttäjällä, jos hänen voidaan osoittaa toimineen huolimattomasti. Huolimattomuutta on esimerkiksi kortin ja pin-koodin säilyttäminen samassa lompakossa sekä viivyttely katoamisilmoitusta tehdessä. Laki myös velvoittaa kortin käyttäjän suojaamaan pin-koodin ostotilanteissa.

Mikäli luottokortti löytyy tai päätyy kortin haltijalle katoamisilmoituksen tekemisen jälkeen, korttia ei saa käyttää. Tällöin kortti on leikattava kahtia ja palautettava luottokorttiyhtiölle. Jos korttiin on yhdistetty pankkikortti, sitäkään ei saa käyttää. On myös hyvä tietää, että kortin haltija vastaa itse korttiostoista, jotka on tehnyt joku muu jolle hän on luovuttanut kortin.

 Apua katoamistilanteessa

MasterCard tarjoaa käyttäjilleen apua ongelmatilanteissa MasterCard Global Service -palvelun kautta, joka on auki 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Palvelun kautta voi muun muassa saada pikakortin kadonneen tai varastetun tilalle, tietoja kortin käyttövarasta ja tapahtumista, tai vaikkapa yleistä tietoa kortin eduista. Kyseisen palvelun tavoittaa Suomessa numerosta 0800 1156 234, ja muiden maiden numerot löytyvät MasterCardin kotisivuilta.

Visan asiakaspalvelun Suomessa tavoittaa numerosta 0800 110 057.

Myös Diner’s Clubilla on asiakkailleen erityinen jatkuvasti auki oleva palvelu nimeltä Club Assistance, joka auttaa mitä erilaisimmissa ongelmatilanteissa. Sieltä saa yksityiskohtaista tietoa vaikkapa matkojen suunnittelua varten, kuten eri maiden rokotussuosituksia. USA:n ulkopuolella palvelun tavoittaa numerosta 514 877 1577.

LuottokorttiFakta.fi
Logo