Komplett Bank luottokortti

Luottokortit

Valitse tarpeisiisi sopiva luottokortti

Yleistä tietoa luottokorteista

Luottokortti voidaan määritellä kortiksi, jonka hankkinut henkilö eli käyttäjä saa kortin myöntäneeltä yhtiöltä luottoa esimerkiksi ostoksien tekoa varten. Luottokortti on siis maksuaikakortti, johon luottokorttiyhtiön asiakas on hakenut luotto-ominaisuutta. Luottokortteja on tarjolla paljon erilaisia: Joihinkin maksuaikakortteihin luotto tulee automaattisesti, osaan korteista sitä täytyy erikseen hakea.

Luottokortin eräs tärkeimmistä sovituista asioista on luottoraja eli niin sanottu luottolimiitti. Luottolimiitti on se raja, johon asti kortin käyttäjä voi kortillaan tehdä ostoksia.

Vaikka useista maksuaikaa tarjoavista korteista käytetäänkin puheessa nimitystä luottokortti, ovat maksuttomat kortit itse asiassa vain maksuaikakortteja. Mikäli kortin käytöllä hankitaan vain maksuaikaa seuraavan kuun loppuun asti pelkillä kortin käyttökustannuksilla, on kyseessä periaatteessa maksuaikakortti. Erissä maksettavista luotoista nimittäin joudutaan maksamaan käyttökustannusten lisäksi myös korkoa. Tällöin laskun maksaminen yleensä onnistuu myös pienemmissä erissä.

Luottokortteja ei voida myöntää ihan kenelle hyvänsä. Yleensä edellytyksenä kortin saamiselle ovat 18 vuoden ikä, moitteettomat luottotiedot, sekä säännölliset todistettavissa olevat tulot. Mikäli alaikäinen tarvitsee luottokorttia, onnistuu sen hakeminen rinnakkaiskorttina vanhempien luottokortille. Maksuhäiriömerkinnät tarkastetaan aina luottotiedoista.

Luottokortin kustannukset

Luottokortin kustannuksista vuosimaksu on kaikkein selkein. Se vaihtelee ja on riippuvainen korttiyhtiön lisäksi muun muassa kortin tyypistä ja luottorajasta. Tavallisesti vuosimaksu vaihtelee muutamasta kymmenestä eurosta muutamaan sataan euroon. Suomessa on ilmestynyt markkinoille myös vuosimaksuttomia luottokortteja, jotka on usein kiinnitetty jonkin suomalaisen kaupan bonusohjelmaan. Tämän lisäksi kortin käytöstä saatetaan veloittaa provisioon perustuva muutaman prosentin suuruinen summa. Automaattinostoista voidaan myös periä maksu.

Tällä hetkellä luottokortit hyväksytään Suomessa maksuvälineeksi jo lähes missä vain. Usein liikkeet ilmoittavatkin näkyvästi millä luottokorteilla voit ostoksesi maksaa. Lisäksi voit aina halutessasi kysyä asiasta henkilökunnalta. Ulkomailla kortit ovat jo laajalti käytössä – esimerkiksi etelän lomakohteissa lähes kaikki paikat hyväksyvät jo yleisimmät luottokortit maksuvälineeksi.

Kaikkein helpoiten saat luottokortin itsellesi keskustelemalla asiasta oman pankkisi kanssa. Yhteistyössä pankin kanssa voitte keskustella esimerkiksi yhdistetyn pankki- ja luottokortin hankkimisesta. Kannattaa tutustua luottokorttitarjontaan vertailemalla eri tarjouksia Internetissä. Näin voit helpoiten tehdä päätöksen juuri sinulle sopivimman kortin hankinnasta.

Vertailemalla säästöä ja etuja

Oli kyseessä sitten ensimmäisen kortin hankinta, tai jo olemassaoleva luottokortti, kannattaa kortti kilpailuttaa / vertailla. Kortin sopivuus riippuu omasta käyttötarpeesta, esim. paljon matkustavan kannattaa suosia luottokottia joka tarjoaa esim. ilmaisen matkavakuutuksen, tai lentokenttäloungen käyttöön matkoilla. Opiskelijalle parhaan edun tarjoaa kortti jossa on matalat kustannukset, sekä kortin saatavuus ilman vuositulorajoja. Lue lisää luottokorteista:

LuottokorttiFakta.fi
Logo