Komplett Bank luottokortti

Luottokortilla maksaminen internetissä

Ostosten teko internetissä kasvattaa suosiotaan jatkuvasti. Nettiostaminen on todella kätevää, koska asiakas ei ole koskaan sidottu maantieteelliseen sijaintiin. Internet on mullistanut myös perinteisen etäkaupan. Nettikaupassa on luottokortti ehdottoman kätevä ja oikein käytettynä turvallinen maksutapa.

Toki riskejäkin on olemassa. Rikolliset tahot ja henkilötietovarkaat luuraavat myös internetissä. Henkilötietovarkaudet ovat vieläkin vähemmän yleisiä netissä kuin ”oikeassa maailmassa”, mutta niiden osuus kasvaa koko ajan. Myös luottokorttipetoksia tapahtuu. Näin ollen on erityisen tärkeää tehdä nettiostokset oikein, jotta turhilta riskeiltä vältytään. Seuraavassa on muutamia vinkkejä.

 

Vinkkejä turvalliseen nettiostamiseen luottokortilla

  • Suojattu yhteys. Ensimmäinen ja tärkein vinkki verkkomaksamisessa on verkkosivun turvallisuuden tarkistaminen. Mikäli verkkosivu on salatussa yhteydessä palvelimeen, alkaa sivun osoite selaimen osoitekentässä ”https://” (suojaamaton sivu alkaa ”http://”), ja näytön oikeassa alakulmassa on pieni suljetun lukon kuva. Kaikki asialliset verkkokaupat käyttävät salausta. Älä koskaan osta kaupasta, jossa salausta ei ole. Tällöin rikolliset voivat kaapata kaikki tiedot, mukaan lukien luottokortin numeron ja omat henkilötietosi.
  • Luottokortti mieluummin kuin pankkikortti. Luottokortti on turvallisempi tapa ostaa netissä siitä syystä, että petostapauksessa vastuusi päättyy kun ilmoitat tapahtuneesta luottokorttiyhtiöön. Luottokortti tarjoaa paremman henkilötietosuojan. Pankkikortin tapauksessa rikolliset voivat putsata koko tilisi. Rahojen takaisin saaminen voi olla työlästä ja kestää kauan.
  • Erillinen kortti nettiostoksiin. Voi olla hyvä idea käyttää nettiostoksiin erillistä luottokorttia. Voit ottaa luottokortin matalalla luottorajalla, tai käyttää niin kutsuttua prepaid-luottokorttia, johon lataat etukäteen vain sen verran rahaa, kuin aiot käyttää. Prepaid-luottokortti muistuttaa siis lahjakorttia.
  • Älä osta julkisilla paikoilla. Tee aina kaikki ostokset turvallisessa paikassa, kuten kotonasi omalla tietokoneella. Mikäli käytät ostoksiin tietokonetta, joita käyttävät muut, sinulle tuntemattomat henkilöt, on mahdotonta tietää onko kone turvallinen ja vapaa haittaohjelmista. Missään tapauksessa nettiostoksia ei pitäisi tehdä esimerkiksi nettikahvilassa. Nettikahvilan koneissa voi olla asennettuna esimerkiksi ohjelma, joka sieppaa kaiken näppäimistölle kirjoitetun, henkilötunnuksesi ja luottokortin numeron mukaan lukien! Turvallisin tietokone on sellainen, jota ei käytä kukaan muu. Muista kotikoneissa myös lasten ja nuorison nettikäyttö. Haittaohjelmat voivat pesiytyä koneelle myös nettisivujen kautta.
  • Tietojen säilytys. Monet verkkokaupat antavat mahdollisuuden tallettaa luottokorttisi tiedot palvelimelle, jotta seuraavalla kerralla ostokset sujuvat entistä nopeammin. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa. Jos verkkokauppa joutuu tietomurron uhriksi, niin sinunkin luottokorttitietosi voivat joutua vääriin käsiin. Tallentamatta jättäminen tekee ostoksista työläämpää ja hitaampaa, mutta se kannattaa ehdottomasti. Jos kuitenkin annat jonkin verkkokaupan tallentaa tietosi, niin kannattaa pitää huolta, että sinulla on tarkasti muistissa tieto siitä, että minkä kaupan palvelimella on tietosi. Näin osaat olla yhteydessä luottokorttiyhtiöösi, mikäli kyseinen verkkokauppa joutuu tietomurron uhriksi.
  • Älä anna korttitietoja puhelimessa. Jos saat puhelun henkilöltä, joka sanoo edustavansa verkkokauppaa, pankkia, luottokorttiyhtiötä tai mitään muuta tahoa, niin on syytä olla erittäin varovainen. Älä koskaan anna luottokortin numeroa puhelimessa. Luottokorttiyhtiö ei sitä tarvitse, kuten ei verkkokauppakaan. Suurin todennäköisyys on, että soittajalla ei ole puhtaat jauhot pussissaan. Tässäkin asiassa on tärkeää, että ulkopuoliset eivät näe, että missä verkkokaupoissa asioit.

Luottokorttipetokset kytkeytyvät usein yhteen henkilötietovarkauksien kanssa. Tämä on erityisen vaarallista siksi, että henkilötietosi saatuaan rikolliset voivat käyttää henkilöllisyyttäsi ottaakseen nimissäsi lainoja tai tilata palveluita ja tehdä sopimuksia. Näin ollen nettimaksamisen turvallisuus kannattaa ottaa todesta. Näin pääset nauttimaan suuresta valikoimasta, hintavertailun helppoudesta ja muista nettiostamisen suurista eduista. Muista kuitenkin olla aina varovainen ja käyttää tervettä järkeä. Ostosten teko netissä on mukavinta silloin, kun sen voi tehdä turvallisin mielin.

LuottokorttiFakta.fi
Logo