Komplett Bank luottokortti

Musta American Express

Musta American Express on luottokortti, joka tunnetaan kaikkien luottokorttien Rolls Roycena ja varsinkin nimillä Musta Kortti ja Musta Amex. Tämä jo vuodesta 1999 käytössä ollut Centurion Card on valmistettu titaanista, mikä tekee siitä varsin ylellisen näköisen, mutta mitä muutakaan voidaan odottaa tällaiselta rajattoman luoton luottokortilta?

Kuinka Mustan American Expressin voi saada?

Mustaa Amexia ei saa kuka tahansa. Sitä ei esimerkiksi voi missään vaiheessa hakea, vaan sen saaminen edellyttääkin yleensä kutsua joltakin jo Mustaa Amexia käyttävältä henkilöltä. Kortin käyttäjältä edellytetään erittäin tiukkojen ja salaisten kriteerien mukaista varallisuutta, luottokelpoisuutta ja kulutuskäyttäytymistä. Vuosittaiset kulutusvaatimukset ovat arviolta noin 250 000 USA:n dollaria.

Paljonko kortin käyttäminen maksaa?

Koska Mustaa Amexia koskevia kriteereitä ei ole koskaan julkaistu, ei kortin käyttämisen hinnastakaan ole liikkeellä aivan varmaa tietoa. Arviolta kortin käyttäminen maksaa kuitenkin tuhansia dollareita tai euroja vuodessa.

Maksujen vastineeksi kortin haltija saa luottokorttiyhtiöltä etuja, jotka vaihtelevat hieman maan mukaan. Yhdysvaltojen lisäksi Mustan Amexin voi tosin saada vain Kanadassa, Meksikossa ja joissakin Aasian ja Euroopan maissa.

Kortin haltijat saavat yleensä lentolippunsa halvemmalla, mikä tarkoittaa koneen parhaita paikkoja vaikkapa kakkosluokan lippujen hinnalla. Myös lentokenttien klubit  ja VIP-tilat ovat heidän käytössään, kuten myös luksusluokan hotellien parhaat huoneet ja erilaiset ylelliset ostopalvelut.

Mustan Amexin omistaja on yleensä rikas mies

Vaikka Mustaa Amexia koskevat tiedot ovatkin salaisia, niin useiden tutkimusten mukaan kyseistä korttia on käytössä enimmäkseen vain miehillä, joiden omaisuus on noin 4,5 miljoonan euron arvoinen. Mikään tavallisen rahvaan kortti ei tämä Musta American Express siis missään tapauksessa ole.

Kortin käytöstä ja sen suomista eduista liikkuu maailmalla paljon huhuja, joista suuri osa lienee kuitenkin urbaaneja legendoja, joilla ei ole kosketuspintaa tosielämän kanssa. Salamyhkäinen Musta Amex on kuitenkin omiaan innoittamaan ihmisten mielikuvitusta.

Hae korttia

Katso myös

American Express Basic
American Express Green
American Express Gold
American Express Platinum

LuottokorttiFakta.fi
Logo